Chicken-deboning Robot

Am Georgia Tech Research Institute arbeitet man an einem Roboter, der Hühnchen entbeint. Das ist so der erste Schritt zur vollautomatisierten Hühnchenfleischfarm, wie zum Beispiel die von Andre Ford vorgeschlagene Vertical Headless Chicken Farm, nur war das damals ein Kunstprojekt. Ich finde Roboter, die mit meinem Fleisch hantieren, sehr, sehr gruselig, noch gruseliger als es die Fliesbandfleischverarbeitung ohnehin schon ist – wahrscheinlich weil wir hier das Uncanny Valley of Meat betreten. Brrrr. Und aus irgendeinem Grund wollte ich dreimal zunächst Robot-deboning Chicken in die Headline schreiben.

Poultry is Georgia’s top agricultural product, with an estimated annual economic impact of nearly $20 billion statewide. Helping the poultry industry maximize its return on every flock can translate to important dividends. The research is funded by the state of Georgia through the Agricultural Technology Research Program at GTRI.

Under the Intelligent Cutting and Deboning System, a bird is positioned in front of the vision system prior to making a cut, explained GTRI research engineer Michael Matthews. The vision system works by making 3-D measurements of various location points on the outside of the bird. Then, using these points as inputs, custom algorithms define a proper cut by estimating the positions of internal structures such as bones and ligaments.

A Cut Above: Innovative Robot Uses 3-D Imaging and Sensor-based Cutting Technology to Debone Poultry (via The Verge)