Beer made from Bull Testicles

 Youtube Direktavocados, via Daniel

Zum ersten April hatte die Wynkoop Brewing Company aus Denver mit der Idee „Bier aus Bullenklöten“ herumgesponnen und obiges Video ins Netz gestellt. Und jetzt haben’se das Bier tatsächlich gebraut.

Eine meiner Lieblingsfolgen der Late Late Show mit Craig Ferguson war übrigens die mit Dr. Mehmet Oz und darin die Stelle, als sich die Herren über Hoden unterhalten (in diesem YT-Clip ab Minute 11:30) und warum die so geformt sind, wie so geformt sind, warum sie meistens unterschiedlich hoch hängen und dass das alt-aztekische Wort für Eier „Avocados“ lautet. Wie auch immer… jedenfalls: Gerstensaft mit Gemächt vom Rind. Yummy!

The beer is made with Colorado-grown base malts, roasted barley, seven specialty malts (including special B and smoked malt) and Styrian Goldings hops. The beer gets a small dose of sea salt, too. “It gives the beer an extra layer of Rocky Mountain oyster flavor,” Brown notes, “and additional texture.” The 8-barrel batch also included 25 pounds of bull testicles that were sliced by hand and then roasted (by Wynkoop sous chef Andrew Langlo) before being added to the beer’s mash.

So how does it taste? Rocky Mountain Oyster Stout is an assertive foreign-style stout, slightly viscous, with a deep brown color. It has equally deep flavors of chocolate syrup, Kahlua, and espresso, along with a palpable level of alcohol and a savory umami-like note.It finishes dry and roasted with a fast-fading hop bite. The beer is 7% ABV and has 3 BPBs. That’s balls per barrel.

Wynkoop to Release Ballsiest Beer Ever