Feeding Hannibal, the Cannibal Food-Blog

Feeding Hannibal ist das Blog der Food Stylistin Janice Poon, die am Set der Serie Hannibal Speisen zubereitet und dort diese halb-deliziöse, halb-morbide Optik hinkriegt.

Ich mag die Serie ziemlich gerne, bin eigentlich sehr überrascht, wie gut die tatsächlich ist und find’s ziemlich großartig, dass grade Hannibal The Cannibal die beste Koch-Show im Fernsehen hat.

In ihrem Blog erklärt Janice Poon unter anderem, wie sie Beef fake-vergammeln lies (weil die Familie beim Essen ermordet und erst Wochen später gefunde wurden) oder wie man Lamm-Zungen zubereitet. Das Gericht auf dem Bild rechts nennt sich übrigens Octopus and its babies eating crow. Jetzt hab’ ich Hunger.

No matter how ghoulish, I want the food to look like something you really want to taste –against your better judgment. Every character in this show is on a knife-edge. Will teeters on the edge of sanity; Hannibal balances between truth and lies; Jack is cold, then kind. I want the food also to have the tension of precarious balance: repellant but tempting. Slightly off-center.

Prepping for the dinner scene, I hand-shape the tongues individually out of a modified Kibbeh recipe – bulgar ground with beef stock and mild spices. I make them bigger than lamb tongues because I want them to look like children’s tongues – out of the mouth of babes. (FBI babes?) Then I steam them and shade them with food coloring. I make 60 which luckily, turns out to be exactly the right amount. If the director had asked for one more take I would have been in trouble. Sometimes you get lucky…

Feeding Hannibal (via MeFi)